Tekil Mesaj gösterimi
Alt 14 February 2012, 13:38   #67 (permalink)
shibumi

Elmadağ kötü değildir, bakıma ihtiyacı vardır...

skyline_r´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
elmadağ a giden yok mu ?
İlk defa kayağı Elmadağda öğrendim, sene 1989 veya 1990. Maalesef o zamandan bu zamana hep aynı tesis ve aynı yerdeki aynı kaya kütleleri.
Ancak 25-35 dklık bir mesafe, iyi bir rakım ve uygun yerleri var. Ben ayda 2-3 defa gider kayarım, en tepeden yarıya kadar çok dik, her kayakçı rahat inemez öyle.
Ben de sürekli-yıllardır buraya neden el atılmaz diye hayıflanırım ama şikayetimi ve beklentilerimi ilgili yerlere yazmam. Sebebi üşengeçlik ve/veya kayak sektöründe yer almamam olabilir (sporcu, malzemeci, federasyon çalışanı vb.)

Cüz'i bir yatırımla yapılabilecekler;
1. mevcut telesiyej pistin tam göbeğinde, iki direkli ve çok yavaş. Sökülüp sağda dağın sırtına yenisi yapılacak, hem daha kısa hem de pist acayip genişleyecek,
2. Mevcut yamacın sol arka tarafında iki uzun ve geniş yamaç daha var, her zaman orada kar olur. Oralar da devreye alınacak.
3. Telesiyej bir sağda bir de en solda ve hızlı olacak, orta boş bırakılacak. Kayaksız ziyaretçiler için ve gene kayakçılar için de bir adet chairlift yapılacak (yapılacak maliyeti karşılamak lazım).
4. Tüm pist büyük taşlardan, kayalardan ve çeşme kalıntılarından arındırılacak. Çeşme lazımsa başka ve uygun yerlere yapılacak.
5. Ayrı bir kızak alanı yapılacak (en az 3 ayrı yere yapılabilir), piste kesnlikle yaya-kızaklı-at-eşek vb sokulmayacak.

Bunlar olsun ondan sonra bakalım görelim, burası varken başka yere sadece mekan değişikliği olması için gidilir.

Bu hafta sonu gene Elmadağ'da idim. Sanırsınız ki bütün Ankara orada. Kim demiş talep yok olmaz diye, geçelim.
Selamlar,
shibumi isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla