cumburlop´isimli üyeden Alıntı
oner abi son yazdıklarınada aynen katılıyorum,
bi gorsen elmadagı eger yolun duserse buralara birlikte gideriz hatta,
manzarası süper ve 12 ay hizmet verebilecek bir tesiste yapılabilir hatta,
yolu cok güzel otobandan geliorsun (kısa bir mesefe var ordan sonrası tek serit o yolda gelistirilebilir kısa cunku ), zaten yeni cok büyük bir alısveris merkezi yapıldı hem oradan buraya gelen olur hemde burdan oraya gelen olur, bu alısveris merkezini yapan grup bile bu isi yapabilir tam bir sinerji yaratılır
eger ben yatırımcı olsam sunları yapardım;
manzarası güzel (ankarada denizimin olmadıgı icin yüksek bir yerdeysen manzara budur ), başta cok güzel cafe, restaurant eglence mekanları yapardım,
otoparklar,
kayak tesisleri (yapay kar makinalarıyla desteklenmis),
fakat bu kayak tesisini 12 ay calısacak bir sekilde yapar,
hatta yazları dag bisikletide kullanılabilecek sekilde planlardım,
bunun dısıında burda kelimler anlatamıyacagım cok degisik ekstram sporlar var , yurtdısında bazı tesislerde gordum (videolardan) onları planlardım,
yani elmadag tam bir extram sporlar merkezine donusurdu
hersey hayal gucumuze baglı,
ankaramızda deniz yok, bu kadar yakında ormanda yok,
ama inanılmaz bir genc kitle var, enerjisini atacak yer arıyan,
hatta wikipedia diordki,
15 universitede 200 bin evet aynen oyle 200 BİN!!!! ogrenci var
(lisede okuyan, mezun issiz, genc calısan bunları saymıyorum bile bunlarla birlikte bu hedef kitle yarım milyonu bulur)
anasını satim ya boyle bir sehire bu haylini kurdugum tesis kurulmazda nereye kurulur yaaaaa,
bu ulkedeki fırsatları gordukce yapaılbilecekleri gordukce, ve yine yapılmayanları gordukce aklım yerinden oynayacak gibi oluyor,
icinizde ciddi yatırımcılara ulasabilecek olan varsa birilerine ulassak su projlerimizi anlatsak ???
yokmu arkadaslar, büyük isadamı tanıdıgı olan??? |
Can'cım, sana aynen katılıyorum. zaten artık Alp'lerde bile planlanan kayak merkezleri asla sadece kıs sporlarına yonelik degildir, keza ve bunun yanısıra yine sadece kayak yapanlara da yonelik degildir ve dort mevsim dag sporları ve eglenceleri ve degisik sportif aktivitelere yoneliktir. Belki 4 yıl onceydi, ornegin Almanya'nın en onemli 2 kayak merkezinden biri olan Obersdorf'una gittigimde ve felhorn bolgesindeki ilk telegondol istasyonuna girdigimde, o istasyon binasının icinde ve hemen solunda orta buyuklukte ve sıralı koltuklu ve sinema gibi bir salon durmaktaydı, oraya acaba burası nedir diye yoneldigim an, ısıklar birden ve kendilginden sondu ve 3 boyutlu bir tanıtım filmi de oynamaya basladı, sagda bir ufak masanın ustunde 3 boyut film gozlukleri durmaktaydı, hemen onu taktım ve yaklasık 15 dakikalık 3 boyutlu Obersdorf kayak merkezinin tanıtım filmini perdede izlemeye basladım, Dikkatimi ilk ceken suydu, bir kayak merkezinin tanıtım filminde kıs sporlarına ayrılan bolum sadece ve sadece 3 dakikaydı, % 80'lik bir bolum olarak tum gerisi de bahar ve yaz mevsimi aktivitelerine ayrılmıstı. Ertesi sabah kayaklarımı takıp daga cıktıgımda ve bir porjeci gozuyle etrafı izledigimde, Obersdorf Felhorn'un sanki daha cok bahar ve yaz ayalarına gore planlanmıs oldugunu gordum, acıkcası ve elbette ki kayakcılar da dusunulmustu ama, yani sistem mukemmel kurulmustu ve super de isliyordu fakat, tum sosyal ve mekanik tesislerin de, sanki daha cok sezon dısına gore projelendilirdigine ve dagda ona gore de konuslandırıldıgına kani ve cok da emin oldum. Keza ve bunun yanısra, ornegin Avusturya'daki Viyana sehri devasa bir ovada yer alıyor ve ulkenin o dogu bolgesinde artık pek daglar da yok gibi ve neredeyse her taraf ova. O sebeple Viyana'ın kendine en yakın sadece 2 kayak bolgesi var, biri Graz karayolundaki Semmering, digeri de yine o istikamete yakın Puchberg diye bir yer. Semmering'i zaten bu yazının ustunde anlatmıstım, fakat o kucucuk Puchberg kasabasında Shneeberg diye ufacık bir dag var ve adamlar oraya dag treni bile kurmuslar, keza bunun kayak alanı da son derece ufak ve cok da sınırlı, ama Viyana icin yine de burayı yapmıslar, hatta Viyana'dan buraya tren bile calısıyor. ustelik bu her iki merkez de, Viyana'ya 1 veya 1,5 saatlik bir mesafede. Halbuki Viyana ve sadece 2 saatlik bir mesafede ve pek cok sayıda Avusturya'nın tum diger devasa kayak merkezlerine de cok uzak sayılmaz yani. Ama ve buna ragmen Viyana'ya en yakın bu 2 yer degerlendirilmis, hem de cok iyi bir sekilde, yani bos ver denilebilirdi de, nasılsa biraz batıda ve az otede pek cok esaslı kayak merkezi var da diyerekten, ama iste oyle dusunmemisler yine de. Bana gore; bu isin ilk esas ana temeli, mukemmel bir projeyle baslar, o sebeple Elmadag once yurt dısında yaptırılacak boylesi mukemmel bir projeye sahip olabilmeli, ondan sonrasında ve bence, sayet burayı resmi erkan da sahiplenirse, bundan sonrası muhtemelen de kendiliginden gelebilir. Yani ve yola cıkmak icin ilk once mukemmel bir Elmadag projesi gerekiyor.
Saygı, sevgi ve en iyi dileklerim vede cok selamlarımla.
Oner Govsa