Emre güzel açıklamış, ama kanımca burdaki "feel" kavramının boardun "esnekliği" kavramından hiçbir farkı yoktur, sadece bütün markaların aynı şeyi tarif etmek için uydurduğu jargondan başka birşey değil:-) Emrenin yazsındaki feel yazan yerleri çıkarıp esneklik(sertlik) yazın hiçbirşey değişmez. Boardların esneklikleri(sertlikleri) genelde 10 üzerinden veriliyor. Mesela benim Option signature boardum var ve esnekliği 7. yani allmountain freeridebirboard denilebilir. katalogdan baktığımda da gördüğüm sey freestyle denen boardlarin seertliği hep düşük. Bu arada unutulmaması gerekende esneklik derken boardun ortadan esnekliği asıl olandır.
Boarda kuvvetinizin iletimesi boardun tamamen sertliği(esnekliği) ile alakalıdır (tabii botunuzun sertliğide önemli). Aslında Emrenin açıkladığı ve firmaların uydurduğu feel tamamen budur. Board ne kadar sert ise okadar hareketlerinize tepki verir, ne kadar yumuşaksa o kadar zor iletir. Ama sert board hata affetmez, yumuşak board ise hatayı tolere eder. Çok basit bir örnek: Hard boardla(alpine board) çok daha keskin dönüşler yapabilirsiniz ama hard boardla atlama zıplama ve bol kar yapamazsınız. Tam da yukarıda açıkladığım sebeplerden dolayı. Cunkur hard (alpine) board cok serttir, botlarıda cok serttir ve kuvveti direkt iletir. Ancak atla zıplamada ve bol karda ise dnegesizlik soz konusu oldugundanne ufak bir hatada boardbu dengesizliği vucudunuza iletir.
Bilmiyorum bu yeterli bir acıklama oldu mu?
sevgiler |