geçen sene mart ayının ortalarıydı , iş nedeniyle Saraybosna'daydım . Hafta sonu otelde yatmak yerine bir araba kiralayıp 3 kişi Jahorino kayak merkezine gittik.
araç chevrolet cruze modeliydi ve kiralama bedeli 60euro idi. Yolda giderken radara yakalandık , polis aracın evraklarına el koyuyor ve git cezanı postaneye yatır gel al evrakları diyor ( polisle olan münasebetimizi kendimize özgü yöntemlerle hallettikten sona

) tekrar çıktık yola. yaklaşık 30 dakikalık bir yolculuktan sonra kayak merkezine vardık , Kayakları orada liftelere en yakın yerden kiraladık , adam başı tam takım için 10'ar euro verdik. Bizim ilk kayak deneyimiz olduğu için malzemeleri kiraladığımız yerde kayak hocası varmı diye sorduk , kız gitti bir müddet sonra yanında bir hoca ile geldi , hoca veya değil emin değiliz ama adam sonuçta kaymayı bilen kayak merkezindeki hizmetlilerden biriydi belkide. 3 kişi için 1 saat 70 euro ya anlaştık . 1 saat için anlaşmış olmamıza rağmen adam akşama kadar yanımızdan ayrılmadı sürekli yaptığımız yanlış hareketleri gösterdi ve eğitim pistinde kızakla kayan aileleri sürekli kovalayıp durdu , sanki o pisti tamamen bize tahsis edilmiş gibi hissettim

. 15-20 düşmeden sonra ( bir tarafımı kırmadan ) artık tamamen bitap düşmüş vaziyette ekipmanları iade edip bir yemek üzere liftlerin hemen dibinde bir restorana gittik . Boşnakların meşhur kebabjisini tavsiye ederim , bizim bildiğimiz ızgara köfte gibi , farklı damak tadlarına alışık olmayanların rahatlıkla yiyebileceği menüler var. Türk mutfağı ile benzerlikler çok . Ancak ana yemek için kayak merkezi yerine şehir merkezini tavsiye ederim . Pistler olimpik bir merkez olduğundan ve zamanında kış olipiyatlarının düzenlendiği bir yer olduğu dikkate alınırsa oldukça iyi görünüyordu . Ancak benim gibi ilk kayak deneyimini orada yaşayan birisi için diğer merkezlerle kıyaslama yapacak tecrübem olmadığından kayak merkezi ile ilgili yorumlarımı fazla ciddiye almamanı öneririm

.
konaklama için kayak merkezinin etrafında bir kaç otel görmüştüm , ancak şehirde konaklamak daha ucuza mal olacaktır .
http://www.hostelbookers.com/ buradan başçarşı çevresindeki hostelleri arayıp bulmak ve rezervasyon yapmak daha uygun olacaktır . şehirden kayak merkezine ulaşım için otobüs seferleri var , ancak 3-4 kişiyseniz araç kirlama seçeneğide düşünülebilir .