Tekil Mesaj gösterimi
Alt 4 January 2012, 12:00   #2 (permalink)
Er Ryan

Er Ryan

Durum: Happy
Merhaba, camia'ya hoş geldin. Baştan uyarayım bu sitenin ve kayak/snowboard bağımlılığının tedavisi yoktur.

Hazır şu an yapacak işim yokken biraz tavsiyede bulunayım. İce Peak markasını duymadım, arkadaşında olduğunu bahsettiğin türden bir noname bir marka olabilir. Sitede birazdan yardımcı olmaya çalışacak arkadaşlar çıkacaktır. Onlar İstanbulda malzeme temini konusunda sana faydalı önerilerde bulunabilirler. Benim birkaç tavsiyem, satın almmayı düşüneceğin ürünleri su geçirmezlik ve nefes alabilirlik değerlerini kıyaslayarak seç. Bu değerler ürünün içinde veya üzerindeki etiketinde;

Su Geçirmezlik : 5.000 mm. - Waterproof Rating:5,000mm
Nefes Alabilirlik : 5.000 gr./m2/24h - Breathability:5,000g/m2/24h

şeklinde ifade edilir. Sanırım kayakçılar için 5,000 ve üzeri değerler yeterli olacaktır.

Ürün alırken dikkat etmen gereken diğer konu ise fonksyonellik. Bu konuda ise montun koltuk altlarında, pantolonda bacak kısımlarında havalandırma ceplerinin olması, montun içinde alt kısımda kar etekliği denilen içeri kar girmesini engelleyecek elastik kısmın bulunması özellikle faydalıdır. Ayrıca lift biletlerini koymak için kol kısmında cep bulunması ve dağda telefon, anahtar cüzdan vb. eşyalarını koymak için yeterli sayıda ve elinde eldiven varken kolay açıp kapayabileceğin ceplerinin olmasını bence gözönünde bulundur.

Birde özellikle snowboardcu bazı arkadaşlarım dağda kullanmak üzere aldıkları montları, rahat olması nedeniyle günlük hayatlarında da kullanmayı tercih ediyor, bu hususu da gözönünde bulundurabilirsin.

Nerden satın alınacağı konusuna gelirse keşke bu konuyu daha önce açmış olsaydın. Ben bu sene 4-5 arkadaşımın malzeme ihtiyaçlarını daybuyday ve trendyol gibi sitelerde aya bir kaç kez satışa sunulan Columbia marka ürünlerle karşıladım. Satın aldığımız ürünler 3.000 -5.000mm lik di ama her biri çok fonksyonel ve şık ürünlerdi. Eğer bir kaç haftalığına geçici olarak bir şeyler ayarlayabiliyorsan bu siteleri takip et derim.
Er Ryan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla