arkadaşlar baya uzun bir süreden sonra geçen hafta 4 gün erzurum a gittim. ben üniversitenin misafirhanesinde kaldım. 2 adet m.hane var, biri günlük 35 lira diğeri 40 lira. 40 olanın odaları biraz daha büyük, fakat iki yer de çok temiz, güvenle kalınabilecek yerler. fiyatlara kahvaltı dahil, çok bir şey yok ama atıştırıp sabah, direk dağa çıkarsınız. 3 kişiydik, 4 günlük taksi parası 120 lira verdik, bir amca ile anlaştık, şehri dolaştık, heryere gittik geldik, 3 gün dağa çıkıp indik, toplam 120 lira verdik. kayak kiralama işini palandöken skilodge un yanındaki rent a play den yaptım. tüm kıyafetler ve kayak toplam 40 lira tutuyor günlük. orada yeni başlıyorum derseniz völky marka yeşil kayaklar var onları veriyorlar. fakat pistlerde çok taş olduğundan ve bu kayakları çok kişiye verdiklerinden randıman alamazsınız, 5 lira farkla, mavi renk salomon veya yeşil atomic kayaklardan alın derim. bu sezon pek kullanılmamışlar çerçeve çelikleri gayet iyi. daha memnun kalacağınızı garanti ederim. bence polat otelin pisti pek zevk vermez, 30 li,ra istiyorlar günlüğüne, ne yaptımsa kıçı kırık pist için fiyat düşmediler, yanımda yeni başlayacak arkadaşlar vardı. xanadu nun pisti oldukça temiz, fiyatını sormadım, acemi bölümü biraz kısa geldi bana. onun yerine federasyonun günlük skipass ını aldık, o da 30 lira. ilk gün güney pisti açıktı, taşlıydı ama bir kere indik 3 kişi. fakat diğer 2 gün kar yoktu, rüzgar vardı kullanamadık. geçen hafta biz ayrılırken baya kar yağdı tahminimce pistlerin hepsi açıktır. 4 ayrı cağ kebapçıda yemek yedik. en iyi ikisi, aksu kebap ve gel gör kebap. aksu bence daha lezzetli.
bunların dışında merak ettiğiniz olursa cevaplayayım. üniversitenin misafirhanesine herkesi almayabilirler, arayıp rezervasyon yaptırmanız da lazım. eğer ordan ayarlayabilirseniz çok hesaplı olur tatiliniz, zira dağ zaten çok yakın üniversiteye |