Ankara'ya eskiye nazaran son yıllarda çok fazla kar yağmıyor, 1985'den beri Ankara'da yaşayan biri olarak özellikle son 5 yıl için bunu net şekilde söyleyebilirim.
Bu durumda Elmadağ'da kayak veya board yapmaya yetecek potansiyelde kar olmaması da doğal. Askeri tesis dışında vatandaşa açık olan kısmın son derece yetersiz ve ilkel oluşu da ayrı bir sıkıntı.
Ancak şunu açıkça belirtmekte fayda var, Ankara'yı yöneten zihniyetin gözü, Ankara'nın içine otoban, köprülü kavşak ve alışveriş merkezi yapmaktan başka bir şey görmüyor.
Elmadağ için bugüne kadar hiçbir iyileştirme projesi gerçekleşmedi, bunun sebebi de benim düşünceme göre yerel yönetimin bu konuyla alakadar olmaması. Daha doğrusu Ankara halkı kayak yapsın veya yapmasın gibi bir dertleri olduğunu zannetmiyorum. Bunun haricinde özel sektör de buraya yatırım yapma gereği duymuyor.
Ankara'ya çok yakın bir konumda bulunan, aslında gerektiği gibi değerlendirilse günübirlik kayak veya board imkanı açısından birçok Ankaralı'nın tercih edeceğini düşündüğüm atıl bir kayak merkezimiz var.
Ama kayak merkezi sıfatı sadece yolda tabelada yazandan ibaret! Birgün birileri çıkıp burayı adam etmeye çalışır mı kuşkuluyum, ama yukarıda belirttiğim sebeplerle bence yerel yönetim bu işe el atmaz, yeterli karın yağmaması, pistin çok kısa oluşu ve sezonun diğer tesislere kıyasen çok kısa sürmesi sebebiyle buraya özel sektörün de yatırım yapacağını zannetmiyorum.
Kısacası, aslen Ankara'lı olmayan ama uzun yıllardır Ankara'da yaşayan biri olarak bu durumdan son derece rahatsızım. Burnumuzun dibindeki tesisin kimseye hayrı yok. |