4 yıldır kaçkarlara, zirve tırmanışları, buzul gölleri,ve yaylalarının doğasını yaşamak için giderim...bazen ağustosta bile 3350m lik kamp alanımıza çadırımızın üzerine kar yağdığına bizzat şahit oldum...ve hep derdim ki buralara neden kış sporları için tesisler kurulmaz.biz aralık, ocak ayına kadar kartalkayada kar beklerken..sonra düşünürdüm kaçkarlara tesisler kurulursa buraların eşsiz doğası tesislerle kirlenir büyüsü bozulur......umarım telesiyejler zirveye doğru giden vadilere değilde .. farklı vadilere kurulur zaten bölgenin dağ sinsilesini görürüseniz veya google earth 'den incelerseniz dağların yüksekliği hep 3000m lerin üzerindedir..ki kaçkar zirve(kavrun)3937m ile türkiyenin sayılı dağlarındandır... bölge devasa boyutta bir alanı kapsar.üstelik vadiler kuzeye bakan tarafta olduğundan mükemmel özelliktedir.. bu tesisler ki bölge hem yaz dağcılığı için hem kış sporları için gelişsin,zaten heliski var bölgede..ama yeni kurulacak tesisler sayesinde bizler kasın ayının başında çok rahat sezonu açarız diye düşünüyorum..umarım ayder dışında yeni yapılaşma açmazlar...eğer bölgenin geleceği düşünerek güzel proje çıkarsa (aceleye gelmeden)....türkiyede belkide bazı yıllar alplerden ( buzul kayak merkezleri hariç) bile önce kayak yapma imkanına kavuşuruz... |