Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10 March 2011, 11:22   #204 (permalink)
Oner Govsa

Oner Govsa

Nerden: izmir karsıyaka dogumlu ve halen de burada yasıyorum
sezmur´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Pist renkleri ilişkili ayrıntı bilgi için teşekkür ederim. Uludağ kuşaklıkaya için üst kısım için siyah pist deniliyor. Bu kriteleri uyguladığımızda en fazla kırmızı olabilir bu durumda...
Evet haklısın; esasında, ki bu benim pist kriterleri yazımda da var, bizim siyahımız, Alp'lerin kırmızısı, keza bizim kırmızımız da, Alp'lerin mavisi gibi diyebilirim, yani aslında aramızda kriterler acısından tam bir birlik yok denebilir. Zaten bunu Alp'lere gidip de oradaki kırmızı ve siyah pistleri gordugunde hemen anlıyorsun, ornegin ben, Alp'lerde var olan ve kullanılan ve bazı bolumlerde, topografik olarak % 97, % 102 ( yani 44 ve 46 derece ) maksimum kısımları da bulunan siyah pistlerden ve keza, yine bazı bolumlerinin maksimumları % 60'ları ve hatta % 70'leri bile bazen gecen kırmızı pistlerden de cok kaydım. Oralardaki yarısmaları eurosport'tan zaten izliyorsun, dikkat edersen bu kırmızı inis yarısma pistlerinin bazı kısımları neredeyse 40 derecelere bile ( yani; yaklasık ve topografik olarak % 60'ları, % 70'leri ve hatta % 80'leri bile zaman zaman asan bazı kısımlar da var ) yakınlasabiliyor. Kusaklı'nın sadece bası; Alp'in kriterlerine gore, siyahımtrak kırmızı renkli diyebiliriz, ama kesinlikle siyah degil, yani koyu kırmızı da diyelim istersen veya sadece bayrak kırmızısı bile denilebilir. Fakat asla siyah degil, ancak buna moguls eklersek, iste ancak o zaman bu egim siyah seklinde kabul gormeye de baslayabilir, ama Kusaklı'nın o kısmında da zaten moguls yok tabiki de, o sebeple de o kısma ait kesin renk koyu kırmızı.

Saygı ve sevgler.
Oner Govsa

Konu Oner Govsa tarafından (10 March 2011 Saat 11:35 ) değiştirilmiştir..
Oner Govsa isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla