9 March 2011, 22:32
|
#200 (permalink)
|
Üyelik tarihi: Nov 2009 Nerden: izmir karsıyaka dogumlu ve halen de burada yasıyorum
| Sezmur'cum; o resimde cizdigim 2 nolu pist, aslında Alp'in kriterlerine gore ve topografik olarak ortalama % 40 egimli, yani 40 / 100 oranında bir egime sahip kırmızı renkli giant slalom yarısma pisti sezmur´isimli üyeden Alıntı
Şu anda Bozdağ için belirtilen kar kalınlığı 50cm. Bu bu sezonun en iyi değeri. perşembe cuma cumartesi kaymak için en iyi zaman. Çünkü pazargününden sonra yine sıcak hava dalgası geliyor. önümüzdeki hafta sabahları iyice öğleden sonra vıcık bir pist olacak gibi. İmkanınız varsa cumayı kaçırmayın derim.
Sevgili Öner abi belirtiğiniz pist siyah pist özelliklerine sahip bir alan, sonuçta önemli bir pist yapılabilir üstelik aynı alanın üzerinde 2150m ile sizin işaretlediğiniz 1900m arasına mavi pist ile uyumlu bir yüksek rakımlı pist oluşturulursa mükemmel olur. ancak bu yapacak iradeyi bulmak lazım. 2 Sene önce sezonluğu 50 milyara kiralamak istemişler ve kimse çıkmamıştı. Ama 20 yıllığına yatırım yapacak bir kişiye kiralasalar proje dahilinde birşeyler oluşturulabilse?!!!!
Benim esas olarak telesieje bir ek direk eklenerek 2150 1900m aralığında(şu anda oluşturdukları kullanılmayan platform aralığı) bir pist oluşturulmasının en kost efektif çözüm olabileceğini düşünüyorum. | Sezmur'cum; o resimde cizdigim 2 nolu pist, aslında Alp'in kriterlerine gore ve topografik olarak ortalama % 40 egimli, yani 40 / 100 oranında bir egime sahip kırmızı renkli bir giant slalom resmi yarısma pistidir ve asla siyah renkli degildir, Alp'in kriterlerine gore ve topografik olarak % 35 ile, % 60 arası pist egimleri kırmızı renge giriyor. Ayrıca bu pisti olustururken, hani biraz canaga ve saga donerek cıksak, ortalama egim en az % 5 kadar azalır, ama bence buna hic gerek yok. Ayrıca bu 2 nolu pistin ust noktasının, aslında zirveden gelen ve suan var olan ( yani 2150 ile 1900 arası suan var ve bu bolumun sadece biraz ıslah edilmesi gerekiyor ) bir kayak pistiyle de bir teması olusacak, yani bu 2 nolu pist oldugunda, zirveden en alt taban kotuna kadar, bu 2 nolu pisti de kullanarak kaymak mumkun olacaktır, zaten projesi de boyleydi. Neyse bunları nasılsa gorusuruz. Dahası ve senin icin; hemen alta pist egimleri hakında bir ling ilave ettim, istersen ona bir bakıver. (Pist Eğimleri)http://www.skiciyiz.biz/pist-egimleri-1313-sayfa2.html Saygı ve sevgilerimle. Oner Govsa |
Konu Oner Govsa tarafından (9 March 2011 Saat 22:52 ) değiştirilmiştir..
|
| |