Tekil Mesaj gösterimi
Alt 9 March 2011, 19:07   #198 (permalink)
Oner Govsa

Oner Govsa

Nerden: izmir karsıyaka dogumlu ve halen de burada yasıyorum
Bozdag kayak merkezi icin, eski ve bilinen cok onemli bir oneriyi tekrar hatirlatmak hk.

Degerli İzmir'li kayakcı arkadaslar; ustteki resimde de ve acıkca goruldugu gibi, Bozdag 1 nolu en alcak pist kayak alanı, yani arenası sayet yapay kar destegine sahip olsaydı, sezonda ve 2 teleski ile cıkılan bu 1 ve 2 nolu kayak pistlerinden ve hic durmadan, 370 m'lik bir dusey kot farkı toplamını ve toplam 1000 m'lik bir kayak pisti uzunlugu olarak kaymak mumkun olacaktı, hatta bu pist, suan zirveden ve ıslah edilmis en yuksek sırttan da gecerek gelen ve sonra kuzeye, daha sonra da tekrar batıya donerek, o buyuk canaga girerek alcalan ve simdiki ( yani resimdeki 2 nolu kırmızı pistle ) kayak pistiyle de bulusmaktadır, dolayısıyla da ve en az 35 m'lik bir genislige de sahip olacak bu 2 nolu pist devreye girdiginde, zirveden gelip, bu 2 nolu pistten de gecip ve en alt arena finaline kadar da, asla durmaksızın kaymak mumkun olabilecekti, iste o zaman da ve sadece bu pistte, 621 m'lik bir dusey kot farkı toplamının kullanıldıgı ve yaklasık 2000 m'lik bir kayak pistine de sahip olunabilecekti. Fakat gelde bu adamlara bunu anlat bakalım, ben Bozdag isletme muduru Mesut beye ve daha ilk yıl icinde bunu anlatmıstım, fakat o; simdiki o alcak sırtta duran skiliftin yanlıslıgını da bilen ve hatta bunu acıkca da telaffuz eden Mesut bey, herseye de ragmen aslında ne yapsın, arkasında destek yok ve mutemelen kostek var, o sebeple bu is kaldı ve ben de artık bu isi kovalamaktan sıkıldım ve tumuyle vaz da gectim. Karsımda laf anlamaya hazır insanlar degil, tam tersi inatcı ve sagır kulaklar var ve buyuk lafıma tovbe ama, acıkcası bu yastan sonra boyle tuhaf ve negatif tiplerle ugrasamam.

Not: Esasında Bozdag'da zirveden en alt taban kotuna ve ceyrek daire seklinde gelecek yada inecek olan en uzun kayak pistinin boyu 2900 m olacaktı ve ortalama zorluk derece rengi de mavi olacaktı, projesi boyle. Fakat tum bunlar, acaba kimin umurunda, iste esas mesele de bu.

Saygı, sevgi ve asırı bir dikkatle de; ustteki bu ilginc resmi ve onemli yazıları da ilginize sunmaktayım.

Oner Govsa İns. Muh.

Konu Oner Govsa tarafından (9 March 2011 Saat 19:10 ) değiştirilmiştir..
Oner Govsa isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla