Tekil Mesaj gösterimi
Alt 27 February 2011, 00:09   #28 (permalink)
Oner Govsa

Oner Govsa

Nerden: izmir karsıyaka dogumlu ve halen de burada yasıyorum
Evet; iyi ve guclu bir yatırımcı ve cok guzel bir planlama ve projeyle, Murat dagından gercekten cok guzel bir merkez cıkar, ama once bu ıstahlı yatırımcıyı bulmak gerekiyor. esas temel sorun bu

msongur´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Öner bey, size kesinlikle katılıyorum. Eskişehir - İzmir arasını Gediz üzerinden yaparım ve Murat Dağı'nın harika bir heybeti vardır ve her seferinde beni çok etkilemiştir. Hemen dibinde kaplıca tesisleri de olduğunu hatırlıyorum. Kartalkaya gibi bir yatırımcıya verilse harika bir potansiyel yakalanabilir. Lakin, yakındaki illerin sahip çıkması ise ön koşul. Muratdere- Mezit'teki yer 1800 metrede, yaylada ufak bir pist olarak planlanmıştı. Sıkı kar aldığı için düşünülmüştü ama gerçekleşmedi, rafta kaldı.
Evet; iyi ve guclu bir yatırımcı ve cok guzel vede cok dogru bir planlama ve projeyle, Murat dagından gercekten cok guzel bir merkez cıkar, ama once bu ıstahlı yatırımcıyı bulmak gerekiyor. Ustelik ve sizin de belirttiginiz gibi, oncelikli bir yoresel destek de sart tabiki. Ayrıca; bahsettiginiz ve 1800 m yukseklige sahip Muratdere Mezit'ten ise; en cok 200 veya 250 m'lik ( yani bu muhtemelen 300 m bile olamaz ) bir dusey kot farkı toplamı kulanabilen ve kesinlikle de Alp'in kriter ve boyutları dısında ufacık bir yoresel merkez cıkar, hepsi bu. Ben sahsen bunun icin ugrasmaya degmez diyorum, cunku ve bu ufacık boyutlarla, burası asla dısarı yonde bir cazibe yaratamaz ve dısarıdan da musteri cekemez ve yeterli bir rantı da yakalayamaz, zamanla buyumek imkanı da yok, yani gelecegi de tıkalı, ustelik de Uludag gibi buyuk bir rakibin hemen yakınında yer aldıgından nefes bile alamayıp, zamanla da kaybolup gidebilir, ama yine de belki biraz kar edebilir, lakin bu da ve oncelikle veya belki de sadece yore insanından gelir. Yani ve ornegin; aslında burası icin atılan tas, esasta urkutulen kurbagaya degmeyecektir.

Saygı ve sevgiler.
Oner Govsa

Konu Oner Govsa tarafından (27 February 2011 Saat 00:18 ) değiştirilmiştir..
Oner Govsa isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla