Tekil Mesaj gösterimi
Alt 26 February 2011, 18:25   #27 (permalink)
msongur

msongur

Durum: Cool
Oner Govsa´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Evet de; ben sıradan ve hatta ulkemizde suan bulunan diger kayak merkezlerinin bir baska ornegini de, burada ve tekrar yaratmaktan bahsetmiyorum, yani ve bir baska ifadeyle; ben suanki bir Uludag'ın yada Kartal'ın degisik bir baska versiyonunu, burada ve tekrar yaratmaktan bahsetmiyorum. Ben; aslında Alp'in kriter ve boyutlarına sahip ve 700 m'lik bir dusey kot farkı toplamını kullanabilen, km'lerce boya sahip kayak pistlerine ve FİS kriterlerinde bir downhill resmi yarısma inis pistine de ( FİS kriterlerine gore; bunun icin ve oncelikle de, en az 550 ile, 1100 m'lik bir dusey kot farkı toplamına ihtiyac var ) sahip olabilen, ciddi bir marka yaratmaktan bahsediyorum ve bu da, once ciddi bir yukseklikteki bir daga sahip olmayı da, en basta bir on sart olarak onumuze getiriyor. Sanırım sizin bahsettiginiz ve Mezitlerdeki Muratdere dediginiz o yer, oncelikle ve boyle ciddi bir yukseklige de sahip bir dag ( yani ve en az 2300 m'lik yada 2250 m'lik bir yukseklikte ) herhalde degil yada o yorede, muhtemelen ( ve sadece; 2543 m'lik bir zirvesiyle Uludag'dan baska ) bu tur yuksek bir dag yok. Ama Uludag; her sekliyle de, Eskisehir'e ve herdaim daha cazip gelmekteyse yada hep gelecekse ( ki; siz buraya Gediz uzerinden gitmeyecektiniz ya, neyse ), mesele yok, o zaman zaten tum yazdıklarım da bosuna demek oluyor, ne yapalım ? Saglık olsun.

Saygılarımla.
Oner Govsa İns. Muh.
Öner bey, size kesinlikle katılıyorum. Eskişehir - İzmir arasını Gediz üzerinden yaparım ve Murat Dağı'nın harika bir heybeti vardır ve her seferinde beni çok etkilemiştir. Hemen dibinde kaplıca tesisleri de olduğunu hatırlıyorum. Kartalkaya gibi bir yatırımcıya verilse harika bir potansiyel yakalanabilir. Lakin, yakındaki illerin sahip çıkması ise ön koşul. Muratdere- Mezit'teki yer 1800 metrede, yaylada ufak bir pist olarak planlanmıştı. Sıkı kar aldığı için düşünülmüştü ama gerçekleşmedi, rafta kaldı.
msongur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla