Tekil Mesaj gösterimi
Alt 26 February 2011, 00:39   #24 (permalink)
Oner Govsa

Oner Govsa

Nerden: izmir karsıyaka dogumlu ve halen de burada yasıyorum
Degerli Eskisehir'li kayak severler; 2312 m'lik zirveye sahip Murat dagı size cok yakın, ustelik bu dag cok da guzel kar alıyor ve alınan buu kar da, kuzey yamacta uzun sure saklanabiliyor. Nedersiniz

Degerli Eskisehir'li kayak severler; 2312 m'lik zirveye sahip Murat dagı size cok yakın, ustelik bu dag cok da guzel kar alıyor ve alınan bu kar da, kuzey yamacta uzun sure saklanabiliyor, yani dayanabiliyor. Dahası, zirvenin hemen kuzey altından baslayan ve yeterince de genis ve uygun topografik yapıya ve egime de sahip guzel bir kuzey yamac var, dagın agac ortusu ve kendisi de zaten yeterince guzel. Kısaca bu bahsettigim Murat dagı zirvesi ( aslında bu dagın en yuksekteki devasa platosu, genelde guneye meyilli, ama biz o bolumu zaten kayak alanı olarak kullanmayacagız, ama baska amaclar icin kullanacagız ) ve onun da hemen altındaki cok uygun kuzey yamacında, yaklasık 700 m'lik bir dusey kot farkı toplamının kullanılabilmesi ve burada Alp'in kriter ve boyutlarına da sahip, cok uzun kayak pistlerinin de yapılabilmesi ( zaten bunlar, topografik olarak suan orada mevcut ve durmaktalar ) mumkundur. Ben bu calısmaları buyuk olcude yaptım, bu konuda google earth'ten de cok faydalandım, ayrıca bu dagın zirvesi dahil, tum bu kuzey yamac kayak alanlarına da ait, zaten elimde 1 / 25.000 olcekli haritalar da var. Ayrıca ve fazla uzak olmamak kaydıyla da, ama zirveye azcık uzak gibi de olan ve yaklasık 1700 m'lik bir yukseklikte de yer alan murat dagı hamamları mevkii olarak adlandırılan termal suyun da, kurulabilecek muhtemel kayak merkezinde ve buyuk olcude de cazibeyle getirilerek kullanılabilmesi de mumkun ve bu yuksek olasılık da, bu muhtemel kayak merkezine cok farklı degerler de katabilecektir. Dahası; Murat dagınızın, zaten daha pek cok guzellikleri ve cok farklı degerlerinin varlıgı da, bu merkezin yazın da kullanılabileceginin bir garantisi gibi gorundugunu de, cok rahatlıkla soyleyebilirim. Sonucta; bu konuyu Kutahya ( hatta Usak'a da ) Ticaret odası baskanına ve gecen yıl maille de hatırlatmıs ve iletmistim. Ama bunun yeterli olmadıgını da tahmin ediyorum.

Velhasıl, gecen yıl ve nihayet bir fırsat da yaratıp guzel Eskisehir'inize gelebildim, orada birkac gun kaldım, gezdim ve cok begendim, ufacık bir porsuk'tan neler yarattıgınızı, acıkcası saskınlıkla gordum ve gercekten de cok etkilendim. Dolayısıyla da, Eskisehir'İn yada Eskisehir'linin yaratıcılıgına ve girisimci ruhuna hayran kaldım ve bu Eskisehir'lilerle, belki bu murat da olabilir seklinde bir fikre de kapıldım acıkcası. Sayet bu fikir bir yanılgı degilse, size cok da yakın olan bu dagın, daha ziyade sizlere kazandırılması konusunda, belki sizlerin bazı manevi katkıları olabilir, mesela tanıdıgınız bazı guclu isadamlarına bu konuyu hatırlatabilirsiniz, onları yureklendirebilirsiniz ve belki de boylece, o yoreden guclu bir yatırımcı ortaya cıkabilir ve bu ise de talip olabilir. Bu tur is ve projeleri iyi bilirim, ayrıca ve zaten bu dag uzerinde de biraz kafa yordum ve calıstım, hatta rantabilitesi en yuksek ve cok da guzel bir cozume de ve buyuk olcude ulastım, suan icin kalan kısmı da, sadece bunları yazı ve plana dokmek, sayet yatırımcı bulunursa, isin bu kısmı da, bana gore zaten cok da kolay. Ha nedersiniz degerli Eskisehir'liler ? Siz sayet konuyu sahiplenir ve yeterince de el verebilirseniz, yoreniz de, boyle mustesna ve cok da farklı bir deger ve cok ciddi bir merkez de kazanabilir. Bence bu teklifi biraz ve hatta iyice de bir dusunuverin nacizane.

Saygı, sevgi ve en iyi dilek vede selamlarımla.
Oner Govsa İs. Muh.

Konu Oner Govsa tarafından (26 February 2011 Saat 01:06 ) değiştirilmiştir..
Oner Govsa isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla