Tekil Mesaj gösterimi
Alt 16 February 2011, 01:47   #27 (permalink)
Oner Govsa

Oner Govsa

Nerden: izmir karsıyaka dogumlu ve halen de burada yasıyorum
Antalya dag projeleri geneli icin ve ilgili bir kardes tarafından sorulmus onemli sorulara da, verilen cevaplar hk:

İLGİLİ BİR KARDESİMİZE AİT ONEMLİ SORULAR.

Kısaca anladıklarımı iletiyorum, Kalkan ve Alanya arasındaki bölgede 3 adet kayak merkezi (dağ sporları) projeniz var. Bunlardan biri Avanos'ta diğeri Akdağ'da ve asıl büyük proje Lords Mountains (yerini tam olarak göremedim yazılarda.)

Buralarla ilgili yıllardır 2 yabancı uzman ve kendi ekibinizle incelemelerde bulundunuz ve Palandöken'in yaklaşık 4 katı büyüklüğünde, toplam uzunluğu 110 km'yi bulan kayak pistlerine sahip bir proje. Öncelikle bu 4 kat büyüklüğündeki alan 3 projenin toplamı mı? yoksa sadece Lord Mountains mi? ya da bu 3 yer birbirine çok yakın ya da birleşik durumundaki dağlar mı. Bu konu hakkında çok teknik detay olmadan tekrar bilgilendirme rica edeceğim. Eğer farklı bölgedeyseler, sadece Lords Mountains üzerinden ilerlememiz daha iyi olacaktır. Özellikle buranın tam yerini, merkeze olan uzaklığını belirtmenizi isteyeceğim. Ayrıca şu an oradaki Saklıkent'in bölge için yeterli olmayışı konusunda da bazı ufak tefek bilgilere ihtiyacım olacak.

Şunu da belirtmek isterim, kış sporlarına son birkaç yıldır önem gösteriyorum ancak kesinlikle bu sporun gönüllüsü oldum ve projenize elimden geldiği kadar destek olmaya çalışacağım. Ancak malesef Türk insanının genelinin ilgi göstermediği bir spor olduğu için bildiğiniz gibi Türk medyasında da pek yer bulmuyor. O yüzden hazırlayacağımız haberin gazetede yer alıp almaması konusunda ne yazık ki söz veremiyorum.

İyi çalışmalar.

BU İLGİLİ KARDESİMİZİN USTTEKİ SORULARINA VERİLEN CEVAPLAR -1- HK:

1- Lord Mountains kayak projesi ve bolgesi; Bey dagının 3070 m'lik zirvesinin yer aldıgı en yuksek guney platosudur ve burası, 40 km ile Finike ve Kumluca'ya, 60 km ile Kemer ve o sahil bandına en yakın olanıdır ve muhtemelen arka Alakır vadisi uzerinden de Antalya merkeze de 90 km'lik bir uzaklıkta yer almaktadır. Ama burası ve daha ziyade Finike, Kumluca, Kemer ve Beldibi sahil seridine daha da cok hizmet verecek.

2- Avanos ( Platin Toros ) ise, Antalya merkeze yaklasık 130 km'lik bir uzaklıkta olacak, ama Belek ve o sahil bandına ve hele de Manavgat'a 90 ile 100 km civarında olacaktır ve aslında bu karayolunun suan icin esas buyuk bolumu olan Antalya Konya karayolu ve cift seritli bolunmus bir sekiilde ihale edilmis ve helan de yapılmaktadır, sadece 35 veya 40 km'lik kısmı revize edilmesi gereken bir dag yolu seklindedir ve bu vardır, esasında Antalya'ya en uzak olan ve Isparta il sınırları icinde yer alan tek dag da budur, ama bu bile, gunubirlik bir sisteme ayak uydurabilecek bir uzaklıga yada yakınlıga sahip sayılabilir, yeter ki yol kalitesi yeterince uygun olabilsin. Burası; daha ziyade ve genelde Belek sahil bandı ve Managat yakın cevresine ve az da olsa Side ve Antalya Lara ve merkeze de hizmet verebilecektir.

3- Alanya Akdag ( Altın Toros ) ise, malum ve zaten en yakını oldugu icin, oncelikle de Alanya ve yakın cevresine hizmet verecektir. Belki bu hizmet yelpazesi de, biraz doguya ve biraz da batıya dogru vede en cok 30 km'lik bir uzaklıkla acılabilir, bu dag Alanya'ya yaklasık 45 ile 50 km'lik bir yakınlıkta bulunabilecektir.

Dolayısıyla da ve genelde 45 dakika ile ve bazı ender yerlerde de, en cok 80 yada 90 dakikalık bir ulasımla ( ama ve genel bir ortalama olarak 1 saat diyebiliriz ), kayak alanına da varılmıs olabilecektir. Ancak bu karayollarının tumu de, cift seritli, bolunmus ve yeterli proje suratine de uygun olarak planlanmıs ve kaliteli yollar olacaktır, bu durum, projenin calısmasına yonelik en hassas noktadır. Bu kriterlere uygun bir Lord Mountains karayolu projesi tarafımızdan yaptırılmıstır ve vardır, ayrıca bu hayati proje de, esasında bizim yaptıgımız tum proje gurubun da, ilki ve hatta en onemlilerinden biri de olmaktadır.

Sadece Lord Mountains kayak bolgesi ve merkezi, esas buyume, yani final hedefine ulastıgında; hem toplam kayak pisti boyu ve hem de toplam kayakcı kapasitesine oranla, acıkcası bu gunku Palandoken'in tam 4 katı buyuklugundeki bir boyutta olabilecektir. Zaten burası ve daha ilk acıldıgı yıl, suanki Palandoken'den de daha buyuk olacak ve ustelik de, 9 yıl boyunca buyumege de devam edecektir. Digerleri de ve ornegin Avanos, Lord Mountains boyutu gibi, ama Akdag belki biraz da ufak olabilecektir, ama bunarın hepsi de veya her biri de, suanki Palandoken'den ve yine benzer toplam kapasiteler acısından daha buyuk olacaktır.

Cok degerli kardesim; bu dagların yerlerini yeterince acıkladım, artık benden tam nokta atıs beklemeyin lutfen, zaten bu zamana kadar pekcok seyi sır olarak sakladık ve musade ederseniz ve hic degilse azcık bir sırırımız da kalsın. Ancak ve acıkcası; tamamen bitmis olan Lord Mountains projesinin bile, imalata basladıgı anda, ufak tefek revize edilecek yerleri vardır ve bunlar da zaten benim kafamın icindedir, keza Avanos'u da buyuk olcude ve teknik bazda cozdum, fakat fizibilitesine henuz baslamadım, lakin ne sekilde gidersem fizibıl olur sekindeki hayati detayları da cok iyi bilirim ve bu isi de ve teknik bazda zaten boyle cozmus gibiyim, ama ve elbette ki bu da, suan benim kafamın icinde yer alıyor. Diger Akdag'ı ise, su sıralar cozmekle mesgulum, fakat Lord Mountains sayet realize olmazsa, zaten hepsinden de ve bunları dusunmekten de tumuyle vaz gececip ve herseyi de unutup tumden bırakacagız ve arkamızı da donup gidecegiz.

Simdi de ve sizin istediginiz Saklıkent'le ilgili detaya gelelim ve bu konu icin de, size Lord Mountains projesi icinden bir bolumu buraya yada hemen alta aktararak cevap vereyim:

Antalya'nın şu an kullanılan turistik değerleri

Antalya, senede 300 güneşli gün sayısına sahip, muhteşem dağları, yaylaları, denizleri, plajları, ağaçları ve zengin bitki örtüleri, şelale ve antik değerleri, kanyon ve gölleri ve bir merkezi Kale içi ile de birlikte, eşsiz doğal manzara ve değerlere sahip bir yerdir. Antalya son yirmi yıl da kendini daha da geliştirmiş ve Türk turizm sektörünün bir lokomotifi olmuştur. Bu gün için Antalya, olağan üstü güzel bir yazlık tatil beldesi ağırlığındadır. Bu günlerde Antalya'nın doğası için, Akdeniz'in en güzeli ve değerlisi diyebilmek ve bir Akdeniz Riviyerası olabildiğini ifade etmek de mümkündür.

Bu günlerde, gezilip görülmesi gereken pek çok değere de sahip Antalya ili ve yakın çevresinde, Türkiye'nin en kalitelisi diyebileceğimiz, binlerce yataklık yüksek bir turistik potansiyel de bulunmaktadır. Bununla birlikte Antalya ili, 53’ü özel konaklama tesisine ve 7’si kamu kurumununa ait, toplam 140 toplantı salonu ile de, bu günlerde kongre ve festival turizmine de hizmet vermektedir. Ayrıca ve özellikle son zamanlarda Antalya'ya, bir golf turizmi de eklenmiştir.

Sonuç: Aslında Antalya, kayak sporları ve o tür kış turizmi yönünden de, çok yüksek bir potansiyele sahiptir. Ancak ve ne yazık ki Antalya, henüz kış turizmine yeterli bir hizmet sunamamaktadır. Her ne kadar bir Saklıkent kayak merkezi var ve orada Mart ve Nisan aylarında kayak yaptıktan hemen sonra denize girilebileceği ifade ediliyorsa da, bu söylem maalesef işin asıl gerçeğini yansıtmamaktadır. O sebeple bu proje hazırlanmıştır. Bu proje ile amacımız, Antalya'nın varlığı bilinen böylesi büyük imkanlarını, çağdaş bir anla-yışla değerlendirerek, bu bölgemizi şu an ki yaz turizm ile sınırlı konumundan çıkarmak ve oldukça iddialı bir şekilde, kış turizmine de açmaktır.

Antalya'nın, niçin henüz bir kayak arenası ve merkezi yok ?

Bu projede ve doğal olarak, şu an Antalya'nın bir kayak merkezi olduğu ifade edilen Saklıkent'ten de bahsetmek gerekmektedir. O nedenle ve kısaca Saklıkent için şunlar söylenebilir:

1 - Öncelikle; Sağlıklı bir kar örtüsü açısından Saklıkent ( Bakırlıdağ ) adresi, maalesef uygun bir seçim değildir. Beydağ sıradağlarının doğal kar yağış oluşumuna göre, Bakırlıdağ ve Saklıkent mevki, aslında daha az kar alınan, bir en son kuzey uç noktada bulunmaktadır. O nedenle, kayak sezonu kısadır ve her an bir takım kar problemleri yaşanabilir. Kısaca, yerli ve yabancı kayak merkezleriyle yapılan tüm mukayeseli analizlerin sonucuna göre, yalnızca klimatolojik açıdan bile olsa, Saklıkent'in sahip olduğu iklimsel özellikler, uluslar arası kriterlere yeterince uygun değildir ve iddialı bir kayak merkezine yetmemektedir.

2 - Ayrıca; O sıra dağ oluşumu içinde, oldukça alçak kabul edilebilecek bir yüksekliğe sahip, 2547 m zirveli bir Bakırlıdağ veya Saklıkent'in Kuzey platosu, kayak sporu için yeterince uygun bir alana da sahip değildir. O sebeple ve hepsinden de önemlisi, Saklıkent'in potansiyel kayak alan toplamı, çok aşırı derecede ufaktır ve asla büyüme imkanı yoktur.

3 - Yalnızca bu iki doğal gerçek yüzünden maalesef Saklıkent, asla yeterli bir düzeye ulaşamayacak ve kendini geliştiremeyecektir. Üstelik, Bakırlıdağ veya Saklıkentin kayak sezonundaki yöresel kesintisiz doğal kar sınırı, kuzey yamaçta ve yaklaşık 1900 m yükseklikler seviyesinde seyretmektedir. Oysa burada, 1750 m’lik bir taban kotu seçilmiştir. O nedenle Saklıkent, sadece kar bulunduğunda ve çok sınırlı kayak yapabilen, ufak bir mesire yeri olarak kalmak durumdadır. ( Saklıkentin kar sorunu yaşadığı veya yaşayacağı yıllar, özellikle La Nina dönemleri ile, sonraki ilk yıl içinde olmakta veya olacaktır. Bu konudaki iddialarımız, 14 yıllık gözlemlere ve 41 yıllık meteorolojik analizlere dayanmaktadır. )

4 – Ancak ve bu konuya; Her ne kadar ve ilk başlarda, öncelikle kayak ağırlıklı olarak bakılmış ve başlanmışsa da; Artık günümüzde ve bu türde planlanan tüm kayak alanları, sadece kayak mevsimi içinde ve yalnızca kayak olarak kullanılacak şekilde düşünülmemektedir. Kısaca ve artık günümüzdeki tüm kayak alanları, kayakçı dışındakiler tarafından da ve 12 ay boyunca kul-lanılacak şekilde planlanmakta ve çok değişik konseptler ilave edilmektedir. Fakat, böylesi bir geniş kullanım açısından bile olsa ve yine de maalesef Saklıkent alanı, yeterince uygun ve geniş değildir ve açıkçası, bu türdeki pek çok özellikleri de eksiktir. ( Saklıkent’le ilgili tüm görüş ve tespitlerimiz, Avusturya’lı uzman Erich Moscher tarafından da teyit edilmiştir. )

5 – Sonuç olarak ve her şeye rağmen, özellikle bir Akdeniz ili Antalya’da, sınırlı ve biraz sorunlu bile olsa ve yine de Saklıkent ile, aslında kış ve kayak olarak bu tür de bir ilki başlatanlara, candan teşekkürü bir borç biliyor ve önlerinde saygıyla eğiliyoruz. Açıkçası; Bu yöndeki ilk ateş ve ışık, onlar tarafından yakılmış, bize de yansımış, gelmiş, dikkatimizi çekmiş ve bu proje çalışmalarına vesile olmuştur. O nedenle ve öncelikle Saklıkenti başlatanlara, defalarca ve tekrar candan teşekkür ederiz.

Sonuç: 2547 m'lik Bakırlıdağ veya Saklıkent, muhtemelen ve belki de, Antalya il merkezine en yakın konumda bulunduğu için seçilmiş bir yer olabilir. Ama bu tür işlerde, öncelikle yoğun kar örtüsü bulunan kapasiteli adresleri doğru tespit edip, oralara gitmek tek tercih olmak zorundadır. Gerçek şu ki; Bu tür bir doğru tercih, kayakçı dışındakilere de yansıyacak ve tüm 12 aylık kullanımın, verimini bile etkileyecek ve yükseltecektir.

Projelendiğimiz, Lord Mountains ( Beydağ ) kayak ve dört mevsim dağ sporları ve her türlü eğlenceler arenasının farkı ve genel kısa özellikleri nelerdir?

Aslında projeye konu bu arenamız, 3070 m yükseklikli bir zirveye kadar uzanan ve kuzeybatıdaki bir yer hariç, genelde 2000 metrenin üstünde yer alan ve toplam 11.000 hektarlık bir kayak alanına sahip, muazzam bir yerdir. Fakat bu arenanın, yatırım ve işletme maliyetleri açısından, sadece 6000 ha’nın kullanılması düşünülmüş, uygun ve yeterli bulunmuştur. Bu arenada, kuzey batı yönünde toplam 1200 m’lik bir düşey kot farkı kullanılacak, FİS kriterlerinde ve uluslar arası yarışma pistleri bulunacak, 110 km’lik toplam pist boyuna ve günlük, 30.000 kişilik bir maksimum kapasiteye sahip olunacaktır. Ayrıca bu arenada ve sadece doğal kayak sezonu olarak, 135 ve hatta bazı yüksek pistlerde, neredeyse 150 toplam günü zorlayabilen, çok uzun bir sezon söz konusudur. Bu veri ve kriterlere göre ve kısaca, toplam 12 ay boyunca kullanılmak amacıyla ve o şekilde projelendirilen Lord Mountains, açıkçası ve her yönüyle bir dünya ölçüsüne sahip ve yeterince iddialı bir arena olacaktır. ( Bu konudaki düşüncelerimiz, çalışmaların tümüne katılan Avusturya’lı uzman Erich Moscher tarafından da paylaşılmaktadır. )

Sonuç: Bu proje ile gayemiz, henüz kullanılmayan bu gerçek potansiyeli devreye sokmak ve Antalya'nın yüksek turizm sezonunu, artık ve yaklaşık 11,5 aylık bir toplam süreye çıkartmaktadır. Ayrıca, kusursuz bir Lord Mountains arenası sayesinde Antalya'yı, turistik ürün çeşidinin bolluğu açısından, dünyanın eşşiz bir cenneti haline getirmektir. Antalya, aslında sahip olduğu türlü ve eşsiz değerler sayesinde, böyle bir cennet olmayı fazlasıyla hak etmektedir. Turistik açıdan ve en kısa zamanda gerçekleşmesini dilediğimiz şey, 4 altın mevsimi bir arada ve benzer yoğunlukta yaşayan, Akdeniz'in ve hatta belki de, dünyanın bir yıldızı durumuna gelebilmiş bir Antalya'yı görebilmektir.

Bu Lord Mountains kayak ve dört mevsim dağ sporları ve her türlü eğlence arenasında, niçin yatak düşünülmedi ?
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
KONU: Antalya Akdeniz Lord Mountains'a, ulke basınının ilgi gosterebilmesiyle alakalı, onemli ve ilave bir mektup daha:

AYNI İLGİLİ KARDESİMİZİN ONEMLİ BİR SORUSUNA DAHA VERİLEN CEVAP -2- HK:

Şunu da belirtmek isterim, kış sporlarına son birkaç yıldır önem gösteriyorum ancak kesinlikle bu sporun gönüllüsü oldum ve projenize elimden geldiği kadar destek olmaya çalışacağım. Ancak malesef Türk insanının genelinin ilgi göstermediği bir spor olduğu için bildiğiniz gibiTürk medyasında da pek yer bulmuyor. O yüzden hazırlayacağımız haberin gazetede yer alıp almaması konusunda ne yazık ki söz veremiyorum. (Hatırlarsanız; ustteki bu son bolum yada paragraf size aitti)

Degerli kardesim; size hersey icin candan tesekkur ederken, ama yine de ve ozellikle de sadece bu konu icin; benim cevabım hemen altta yer almaktadır, okuyabilmek fırsatını bulabilmeniz dilegi vede umuduyla, soyle ki;

Hatırlarsak; 1994 kış olimpiyatları Norveç'in Lillehammer kış sporları merkezinde 12 - 27 Şubat tarihleri arasında düzenlenmisti. Ben de ve bu olimpiyatlatan 2 hafta once Torino Piemonte Sestriere kayak bolgesindeydim ve hatta o sıra Nornec’teki bu olimpiyata hazırlanan İtalyan milli kayak takımı da burada calısmakta ve hazırlanmaktaydı. O sıra ve burada; Norvec’teki bu olimpiyata hazırlanan İtalyan milli kayak takımından, Tomba la bomba lakaplı meshur Alberto Tomba da, yine o milli kafilenin bir yarısmacısı olarak oradaydı ve o da, bu bolgede kayak yaparak olimpiyata hazırlanmaktaydı ve ben de, o aynı bolgede ( bu bolgede ve 1 hafta boyunca tum pistlerinde kayak yaptım ) ve yine o sıra orada kayak yaparken, zaman zaman, onu da ve herkesle de birlikte bol bol izlemek imkanını yada sansını da yakalamıstım, gercekten de Alberto Tomba’nın muhtesem bir teknigi vardı, onun o muhtesem teknigine hayranlıgım acıkcası halen de suruyor. Fakat ve bildigimiz gibi yıllar sonra ve bu kez de, 2006 kıs olimpiyatları Torino Piemonte Sestriere’ye verildi, acıkcası burası ve bana gore Alp’lerin ( Hatta İtalyan Alp’lerinin de ) 3’uncu yada 4 ‘uncu sınıf bir yeri ve cok mu cok kotu ve cok da kalitesiz bir kayak bolgesi, keza Torino sehri de bir sanayi kenti ve cok cirkin bir sehir, hatta belki de tum İtalya’nın en cirkin yada tek cirkin sehri bile olabilir.

Herneyse ama, simdi de esas konumuza gelelim; soyle ki, Acıkcası bana para verseler, ben sahsen bir daha Torino’ya ve onun Sestriere kayak bolgesine asla gitmem.Ustelik Torino kentiyle; kendi kayak bolgesi Sestriere arası, yaklasık ve en az 1.5 saat suruyor, yani pek yakın da degil acıkcası. Dahası ve yine ben bir olimpiyat komitesi baskanı olsam, sahsen bu bolgeye ve Torino’ya da asla kıs olimpiyatını vermezdim, ama neticede burası 2006 kıs olimpiyatını aldı vede yaptı.Acıkcası; o cok cirkin Torino ve Torino sehrinden de en az 1,5 saat uzakta yer alan o cirkin kayak alanı Piemonte Sestriere, bu olimpiyatı alır da, acaba Antalya Akdeniz alamaz mı yani ? Emin olun ki, bu muhtemel olusum asla ve asla hayal degil, olimpiyat komitesi, her tarafından tarihi ve dogal zenginlikler fıskıran Antalya Akdeniz’e, boyle bir kıs olimpiyatı vermeyecek de, acaba baska nereye verecek ?Bence bu olimpiyat komitesi; kosa kosa ve hatta can ata ata, Antalya Akdeniz’e boyle bir kıs olimpiyatını ve seve seve vede gule oynaya verecektir. Velhasıl; Alp’in kriter ve boyutlarına gore hazırlanmıs muhtesem daglar, her mevsimde muthis ve cok yuksek kapasitede uluslar arası bir ulasım kolaylıgı, yuzbinlerce de kaliteli yatak ve her taraftan fıskıran tum tarihi ve dogal guzellikler, daha ne olsun ki ?Yeter ki; once biz bu gercegi fark edelim, once biz bu gercege inanalım ve buna ciddi bir sekilde hazırlanalım ve tabiki de, hazır oldugumuz anda bu basvuruyu da hemen yapalım, ondan sonra da ve gorun bakalım, bu komite buraya bu olimpiyatı veriyor mu, yoksa vermiyor mu ? Fakat boylesi bir durum ve en erken; 15 yada 20 sene sonrasına ancak denk gelebilir, fakat ve sayet yeterince hızlı hareket edebilirsek, bu sureyi belki 3 yada 5 sene daha kısaltabilmek mumkun olabilir.

Dun bir haber acıklandı ve bu basında da yer aldı ve haber kısaca soyleydi, “Dunyada en cok turist yada ziyaretci alan kent sıralamasında, Antalya dunya 4’uncusu" durumuna yukselmis, hatta İstanbul da 9’uncu sırada yer almaktaymıs. Simdi ve diyoruz ki; ulke basınımız, aslında dag ve kıs turizmiyle hic alakalı degil ve bu konu onun ilgi alanına bile girmiyor. Bir an icin bunun kesin dogrulugunu kabul etsek bile; acaba ve yine bu aynı ilgisiz basın, Antalya Akdeniz’de bir kıs olimpiyatı tertiplenmesi fikrine ve bu cok yuksek olasılıga bile mi, hic ilgi gostermez ? Bence bu konuyu ve sayet bu sekilde sunarsak, herhalde bizim basın da, buna asla hayır diyemeyecek ve kayıtsız da kalamayacaktır.

Simdi de size; Antalya Lord Mountains projesinde yer alan bazı bolum baslıkları sayesinde ve yine bu aynı konuyla alakalı olarak, bazı mesajları da buraya ve hemen alta aktaralım, soyle ki;

AKDENİZ’İN TURİZM YILDIZI ANTALYA’NIN, MAVİ VE YEŞİLDEN SONRAKİ ÜÇÜNCÜ ÖNEMLİ RENGİ, BÜYÜK BEYAZ SİHİRİ

BU BOYUTUYLA VE TARİHİNDE İLK DEFA, BU GÖRKEMLİ KIŞ KAR KAYAĞI VE DÖRT MEVSİM DOĞA SPORLARI VE EĞLENCE ARENASI SAYESİNDE TÜRKİYE, KIŞ MEVSİMİNDE DE, İLAVE VE BÜYÜKÇE BİR DIŞ TURİZM GİRDİSİNİ SAĞLAYABİLECEKTİR.

BU ARENA SAYESİNDE ANTALYA, ARTIK SÜREKLİ BİR YÜKSEK TURİSTİK SEZON YAŞAYABİLECEK VE YENİ İLAVE İSTİHDAM İMKANLARI YARATILMIŞ OLACAKTIR

GÖRKEMLİ BİR KAYAK VE EĞLENCE ARENASI İLE, TÜRK TURİZMİNİN LİDERİ ANTALYA,ARTIK DÖRT MEVSİM BOYUNCA ZİRVEDE YER ALACAK.

ULUSLAR ARASI BOYUTA SAHİP, BİR KIŞ YAMAÇ KAYAĞI VE DÖRT MEVSİM DEĞİŞİK DAĞ SPORLARI VE EĞLENCE ARENASI TURİZMİ İÇİN ÜLKEMİZ, TARİHİNDE İLK KEZ ÇOK ŞIK BİR ADIM ATACAK.

LORD MOUNTAİNS, TÜM GELİŞMESİNİ TAMAMLADIĞI ZAMAN, ORTAYA ÇIKACAK BU GÖRKEMLİ BOYUTUYLA, ALP’LERDEKİ EN BÜYÜKLERDEN BİRİ OLACAKVE CİDDİ BİR CAZİBE MERKEZİ HALİNE GELEBİLECEKTİR.

AMACIMIZ, LORD MOUNTAİNS İLE ANTALYA’YA, ULUSLAR ARASI BİR KIŞ KAYAK MÜSABAKASI YAŞATMAKTIR. LORD MOUNTAİNS VEYA BEYDAĞ, BU TİP DEĞERLERE FAZLASIYLA DA SAHİPTİR.

HEDEFİMİZ, DÜNYA TURİZM KLASMANI İÇİNDEKİ ANTALYA’YI, ŞAMPİYONLAR LİGİNİN EN ÜSTÜNE YÜKSELTMEKTİR. BU MERKEZE, YAKLAŞIK 45 DAKİKALIK BİR YAKINLIKLA HİZMET VEREBİLECEK, 53.000 YATAK HAZIRDIR VE SİSTEM GÜNÜ BİRLİK ÇALIŞACAKTIR.BU TÜR BİR SİSTEMİN,ALP’LERDE( 20, 25 ve 30 DAKİKALIK ) PEK ÇOK YAKIN VE BENZER ÖRNEKLERİ VARDIR. AYRICA BU KONU, GÜNLÜK SPORTİF PROGRAM SÜRESİ TOPLAMINA DA UYMAKTADIR.

ASLEN PAHALI OLAN OTEL İMALATINA HİÇ GEREK YOKTUR, O NEDENLE KİŞİSEL YATIRIM MALİYETLERİ DÜŞMEKTEDİR VE YATIRILACAK TÜM BEDELLER, ÇOK KISA SÜREDE GERİYE ALINABİLECEKTİR. YUKARIDA SADECE, GÜNÜ BİRLİK HİZMET VEREN SOSYAL TESİSLER BULUNACAKTIR. BU ARENA, HER KESİME BÜYÜK YARAR VE BİNLERCE KİŞİYE DE, YENİ VE İLAVEİSTİHDAM İMKANLARI SAĞLAYACAKTIR.

TÜRKİYE; BÖYLESİDEĞİŞİK, ÇOK AMAÇLI VE RAKİPSİZ BÜYÜK BİR TURİSTİK OLAYI, ANTALYA BEYDAĞ İLE, DÜNYA’DA İLK KEZ VE ÖZELLİKLE DE, AKDENİZ KIYILARINDA GERÇEKLEŞTİRECEK VE BÖYLECE, GÜNEY ANTALYA PROJESİNİN ŞU ANKİ EKSİK AYAĞIDA, ARTIK TAMAMLANMIŞ OLACAKTIR.

* Amaç; Antalya Lord Mountains’ı, (Beydağ’ı) dünyanın sayılı ve iddialı arenalarından biri yapmaktır ve bu mümkündür.

* Bir dünya kayak şampiyonası ve hatta belki de bir kış olimpiyatı, neden olmasın ?

* Gerçek şu ki; Bu tür çok yüksek bir potansiyel değer, hem Antalya’da ve hem de, 3070 m zirveli Lord Mountains platosu veya arenasında, kesin olarak vardır:

Saygı ve sevgiyle, en iyi dileklerimi sunar ve basta ilginiz olmak uzere, size her sey icin ve tekrar cok tesekkur ederim.
Oner Govsa İns. Muh.

Konu Oner Govsa tarafından (16 February 2011 Saat 02:07 ) değiştirilmiştir..
Oner Govsa isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla