Üyelik tarihi: Nov 2009 Nerden: izmir karsıyaka dogumlu ve halen de burada yasıyorum
| Daha once ve nedense unutulmus yada bir sekilde atlanmis olan onemli sorulara cevaplar lungta´isimli üyeden Alıntı
Merhaba öner bey,
Merkeze ulaşılabilirlik çok önemli. Havaalanından taksi ile kaç dk. ne kadar sürüyor?
Bizden nasıl destek alırsınız? Bizi kayak merkezi yapmak istediğiniz bölgeye götürün . Açık (ağaçsız) alanlar varsa snowkite'çılarla gelelim.Kayalım ve görüşlerimizi, fotoğrafları internet ortamında yayarak kamuoyu oluşturalım. Sizin yatırımcınız devlet, F1 e falan yatırdıklarının yanında önemli paralar değil. Eğer rantabl bulunursa proje KOSGEB desteği bile alnıyor, teşvik alınıyor. Türkiye'ye hiçbir yatırımcı kendisini garantiye almadan girmez. | DAHA ONCE UNUTULMUS YADA ATLANMIS OLAN ONEMLİ SORULARA CEVAPLAR Havaalanı oteller arası tursitik ulasımının; biliyoruz ki ve en cok 1.5 saat olması gerekiyor, zaten Antalya'da bu genelde ve buyuk oranda var, yani ulasımın bu bolumunde sıkıntı olmadıgı gibi, zaten de ve neredeyse saat gibi de calısan bir sistemi de var Antalya'nın. Biz, mevcut otellerle, kayak merkezi arasındaki ulasıma odaklandık ve bunun da, 30 ile ve bazı ender yerlerde, en cok 70 yada 80 dakikayı asmamasına calıstık, ama geneli ortalamasına gore, insanlar otelden cıktıktan 1 saat sonra, kayaklarını ayaklarına takmıs ve kayaga da baslıyor olabilecekler. Gelelim diger cok onemli konu ve cok da haklı istege; Ben sizleri buraya en erken ve ancak Nisan ortası gibi goturebilirim, daha once musait olamayacagım. Fakat buranın hem havadan ve hemde yerden, hatta panoramik sekilde cekilmis pekcok resimlerini, bu siteye ve bu bolume yuklemeye calısacagım, ama bu resimler dijital degil, analog, o sebeple bunların scan edilip buraya aktarılması gerekiyor ve ben de, bunun icin biraz zaman istiyorum, yani teknik bir destek de alarak bunun ustunde biraz calısıp hazırlanmam da gerekiyor. Buraya koyacagım reimler, tarihleri de belli ve karlı resimler olacak ve hatta belki de, bu resimlerin hemen altına google earth'tan ilgili dag bu bolumunu de ilave edip ustunu de isaretlemis olacagım. Acıkcası bu durum, sizlerin ve bensiz olarak da oraya gidebilmenize ve neredeyse de, hani elinizle koymus gibi, istediginizi rahatca bulabilmenize olanak verecek. Ancak dedim ya; bana bu konu icin biraz zaman tanımanız gerekiyor. Ayrıca bu dagın; hem guney, hem de ve daha da cok olarak kuzey platosunun yukseklerinde de ve muazzam genislige sahip ve cok buyuk kayak alanlarının, bazı ve cok asırı genis bolumlerinde, acıkcası snowkite icin ( bunlar; cok yukseklerde ve km'lerce, tamamen de acık ve agacsız alanlar ) mukemmel alanlar da var. Aslında snowkite yapmıyorum ama, bir kayakcı ve uzman bir plancı olarak, acıkcası ve genelde istediginiz topografik turdeki alanları ve sanırım tumuyle de kavramıs durumdayım. O sebeple bunu soyluyorum, zaten panoramik karlı hava fotograflarını bu siteye koyunca, bunu sizler de ve hemen goreceksiniz. Dahası o yuksek bolgeye gidip de, oralarda sayet snowkite yaparsanız, emin olun ki ve herhalde, bu daga, bu devasa alanlara ve hatta bu porjeye de sanırım asık olacaksınız. Artık ondan sonrası da, zaten sizlere vede yuksek katkılarınıza ait olacak. Saygı, sevgi ve en iyi dileklerimle, ayrıca ilginize de cok tesekkurler. Oner Govsa |