Üyelik tarihi: Nov 2009 Nerden: izmir karsıyaka dogumlu ve halen de burada yasıyorum
| Ben yatırımcı bulmak icin neler yaptım ve acaba bu konuda sizler de birseyler yapabilirmisiniz ? Bence ve nacizane; iste bu esas konuya yogunlasmak gerekiyor. Nilay´isimli üyeden Alıntı
Neler yapabiliriz. Bizlerde cok isteriz bu projenin gerceklesmesini.  | 2006 yılının kasım ayından baslayarak, 2007 yılının ocak ayı sonuna kadar, Lord Mountains projesine yatırımcı olmakla ilgili teklif; Sırasıyla Sn: Şevket Sabancı’ya, Sn: Ali Sabancı’ya, Sn: Ömer Sabancı’ya, Sn: Semahat Arsel’e, Sn: Ahmet Nazif Zorlu’ya, Sn: Güler Sabancı’ya, Sn: Ferit Şahenk’e, Sn: Hüsnü Özyeğin’e, Sn: Cem Boyner’e, Sn: Demir Sabancı’ya ve Sn: Mehmet Nazif Günal’a, kısa bir mektup ve resimli kucuk bir tanıtım kitapcıgı gitti. Bu gidenlerden ve sadece Sn: Sevket Sabancı ve Sn: Cem boyner olmak uzere yalnızca 2 tane cevap geldi, ama maalesef bunlar da olumsuzdu. Anladıgım kadarıyla bizim zengin is adamlarımız ve holdingler; genelde, yatırılan paranın, cok kısa zamanda ve hemen vede misliyle geri gelebilecegi İnsaat sektorune yatırım yapmayı, cok daha cazip bulmakta ve ornegin tekstilci ve elektronikci Sn: Ahmet Nazif Zorlu bile, İnsaat sektorune muthis bir para ayırmıs gorunuyor. Keza ve digerleri de; elbette ki ve bence haklı da olarak, genelde finans, enerji ve ham madde sektorlerine daha cok goz dikmisler ve giderek bunlarda daha cok yogunlasmaktalar. Turizm sektorunde bulunanlarsa, Buyuk sehirlerdeki sehir otellerine ve son yıllarda da buyuk AVM’lere yonelmekte, geriye kalanlarda zaten muhtemelen kimya, beyaz esya, elektrik, elektronik ve otomotiv vs gibi, belki de aslen kendi sektorlerine kilitlenmisler gibi gorunuyorlar. Dag yatırımlarına yonelmis olanlar da, zaten ve daha cok bir gonul sebebiyle bu sektorde yer almıs kisiler ve bunların da sayıları zaten son derece az vede belli kisiler, hatta ve belki de suan bulundukları yer, bu kisileri tatmin etmeye de yetmekte, yani ve bu yonde muhtemelen de yeterince doygun durumdalar. Fakat bunların icinde ve bence en acık fikirli olabilme ihtimalindeki kisi, Sn: Ali Agaoglu olabilir, bu proje ve fikir, ona gitmedi, belki gitse, onun ilgisini cekebilir. lakin ve bana gore; bu projenin ve Sn: Ali Agaoglu ve vs gibi muhtemel yatırımcılara, ancak onları cok iyi tanıyan ve onlara da cok yakın olanlar tarafından goturulmesi cok daha faydalı ve cok daha sonuc alabilir. Ancak ben de ve bir İzmir’li olarak zaten bu tip adamlarla maalesef hic bir tanısıklıgım yok, ayrıca onları tanıyanları da arayacak da degilim maalesef. Velhasıl; bu tipleri cok iyi tanıyan birkac kisi veya birkac arkadas, keske bu konuyu onlara goturebilse seklindeki bir dusunceye de sahibim. Kısaca; bizim, su gunlerdeki durum bu. Not: Alp'lerdeki kayak bolge yatırımcıları da, sayıca son derece az, cunku ve genelde Alp'lerdeki kayak bolgelerini, zaten o kendi bolgesindeki kooperatifler kurmus ve isletmekte, onlar da zaten kendi bolgelerinin dısıyla hic ilgilenmiyor bile. Alp'lerdeki son derece az sayıdaki ozel kayak alanı yatırımcısı, daha ziyade kuzey İtalya sud Tirol bolgesinde ve Fransız Alp'lerinde bulunmakta ve onlar da, sadece birkac kisi ve en cok 2 sirket olarak varlar. Ama Fransız Alp'lerinde bir yada 2 buyuk kayak alanı veya merkezi yatırımcı sirketi bulunuyor, ama onlar da burasıyla ilgilenmedi, yada biz onlara yeterli etkinlikte ulasamadık. Herneyse ama, esas durum bu ve biz de, artık bu isi koyverdik yani. Hatta ve su an elimde; 1 / 10.000 olcekli muhtesem bir Beydag ( Lord mountains ) maketi var ve ben, acaba bunu da cope atayım mı diye de dusunmekteyim acıkcası, henuz kıyamadım ama, herhalde ve bir sure sonra bunu da zaten yapacagım.. Saygı, sevgi ve en iyi dileklerimle. Oner Govsa İns. Muh. |