Tekil Mesaj gösterimi
Alt 5 February 2011, 09:25   #7 (permalink)
lungta

lungta

Merhaba öner bey,
bundan 12 yıl önce saklı kentte yarışmıştım. Yolu çok kötüydü ve hatta küçük bir kaza geçirmiştik. Benim gittiğim sezon şubat dönemiydi , kar fena değildi ama sezonun kısa sürdüğünü söylemişlerdi bana. Bu sunni kar makinaları (sıcaklık eksilerde olduğu sürece) ile uzatılabilir ama 'rantabl' olur mu emin değilim.

Şuan benlki biliyorsunuz Erciyes böyle bir projeye başladı. İlk etabı bu sezon tamamlanıyor. Bu proje belediye ve devlet desteği olmadan biraz zor gerçekleşirdi. Yani böyle bir projede topluca bir kurumu ve devleti arkanıza almanız gerekir diye düşünüyorum. Çünkü ne olursa olsun 'kıs sporları' 'kış turizmi' bizim çok uzman olduğumuz bir konu değil. İLKİM DEĞİŞİMİ nedeniyle de riskli yatırımlar. Hava durumu, kar kalınlığı tahmin edilemiyor. Erciyes'te gecen yıl 100yi zor gördü kar kalınlığı , bu yıl 2m yi geçti.
Antalya'a düşünülen bölgelerde bir araştırma yapılabilir. Benim bildiğim kadarıyla o bölgede Fethiye Eren dağı bu iş için ideal. Ama ilginçtir oraya da kayak merkezini dağın en iyi kar alan, en iyi pistlerin olduğu yere yapmadılar. Ulaşımı da çok zor bu dağların. Merkeze ulaşılabilirlik çok önemli. Havaalanından taksi ile kaç dk. ne kadar sürüyor?

Bu dönemde her kar alan dağa kayak merkezi yapma furyasını tehlikeli buluyorum. Pek çoğu bir kaç yıl sonra atıl kalacak.Böyle riskli bir yatırımda devlet desteği şart. Antalya daki otel işletmecileri deneyimlerini şuan yurdun genelindeki mevcut tesislere aktarsa bence daha iyi olur, hem kendileri açısından , hem Türkiye açısından. Yine de Antalya'ya kayak merkezi yapmakta kararlıysanız devlet desteği şart diye düşünüyorum.

Bizden nasıl destek alırsınız? Bizi kayak merkezi yapmak istediğiniz bölgeye götürün . Açık (ağaçsız) alanlar varsa snowkite'çılarla gelelim.Kayalım ve görüşlerimizi, fotoğrafları internet ortamında yayarak kamuoyu oluşturalım. Sizin yatırımcınız devlet, F1 e falan yatırdıklarının yanında önemli paralar değil. Eğer rantabl bulunursa proje KOSGEB desteği bile alnıyor, teşvik alınıyor. Türkiye'ye hiçbir yatırımcı kendisini garantiye almadan girmez.

Konu lungta tarafından (5 February 2011 Saat 09:41 ) değiştirilmiştir..
lungta isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla