Tekil Mesaj gösterimi
Alt 24 December 2010, 03:19   #54 (permalink)
Oner Govsa

Oner Govsa

Nerden: izmir karsıyaka dogumlu ve halen de burada yasıyorum
Ayırıca ve simdi google erath'ten baktım ve Samsun Ladik Akdag zirvesinin sadece 2060 m civarında oldugunu gordum, yuzey ve bence egimler de guzel ama bu dag alcak, yalnızca akdag ismi dikkate deger

Ayırıca ve simdi google erath'ten baktım ve Samsun Ladik Akdag zirvesinin sadece 2060 m civarında oldugunu ( yani bu dagın, olması gerekenden daha dusuk bir yukseklikte oldugunu da, henuz ve simdi ogrendim ) gordum, yuzey ve bence kuzey yondeki egimler de guzel ama, bu dag maalesef alcak. Yani ve bu sebeple, bence bu dag'dan Alp'in kriter ve boyutlarına sahip ciddi bir kayak merkezi cıkamaz ( alcak olması sebebiyle bu dag, bence ve daha isin en basında, pek dogru bir secim olamaz ), ama ve yalnızca Akdag ismi onemle dikkate deger, bu alcak dag, acaba ve yine de asırı bir kar alıyor ve bunu da saklayabiliyor da, ondan mı bu daga Akdag ismi konmus, bence bunu ogrenmekte fayda olabilir. Ama yine de, bu dag istenilen yukseklikte degil ve Alcak, sayet Alp'lerin enleminde yer alıyor ( ornegin Kitzbuhel Alp'lerinin zirvesi 2000 m civarında ) olsaydı, iste ancak o zaman muhtesem bir kayak merkezi de olabilirdi. Ulkemizin; Alp'lere oranla baya da guney enlemlerde yer aldıgını ve o nedenle kar sınırı olarak, yine Alp'lere oranla daha yukseklere cıkmak zorunda oldugumuzu da, zaten hepimiz biliyoruz. Dahası; ornegin 2543 m'lik bir zirveye sahip Uludag'ımız bile, ancak İspanya Madrid enleminde yer almakta, yani sadece Alp'lere degil, orta Avrupa'ya gore bile, aslında baya da guneyde bulunuyor. İste bu gunlerde ve ulkemiz daglarında cekilen kar sıkıntısı ve yuksek hava sıcaklıgı sorunları da, aslında ve zaten, genel olarak bulundugumuz daha guney enlemlerde, gunesin daha dik bir acıya sahip oldugu gibi durumlardan kaynaklanmakta oldugu da, zaten bilinen bir gercek, yani daha guneyde yer almak, hem daha yuksek sıcaklık ve hem de ona baglı kar durumu riskini baya da arttırıyor, O zaman da bize, ( ulkemizi daha kuzeye cekemeyecegimize gore ) cıkılabilecek daha da yuksek daglar lazım oluyor, ama ve ona ragmen de, bazen bu yukseklikler bile, tıpkı ve simdiki gibi bizlere yetmeyebiliyor.

Saygı ve sevgilerimle; bu cok onemli detayı da, ilave etmis olayım.
Oner Govsa

Konu Oner Govsa tarafından (24 December 2010 Saat 03:49 ) değiştirilmiştir..
Oner Govsa isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla