19 December 2010, 12:28
|
#52 (permalink)
|
| Oner Govsa´isimli üyeden Alıntı
Saygın'cım; Senin de ustunde durdugun gibi; burası kayak merkezi degil, tumuyle Alp'in kriter ve boyutları dısındaki bu olculere gore burası, sanki karda yapılacak bir panayır yeri gibi. Ama acılması kotu diyemem tabiki de, aslında bu tip yerler Almanya, Munih ile Stutgart arasında ve Alp'lerin baslangıcı denilen Schwabiche Alp bolgesinde, boyle ve ehhh iste bu tipte irirli ve ufaklı birac tane ( ama orları; aslında doga olarak muhtesem guzel yerler, keza oradaki kasabalar da aynen oyle muhtesem guzeller ) yer var. Ama adamlar oraya gayet tabiki de kayak merkezi demiyorlar. Zaten ve mazallah Alp'teki uzmanlar gelse ve onlara da, herturu Alp'in kriterlerinden tumuyle bihaber bu bizim resmi zatlar da, iste bakın burası da bizim kayak merkezimiz dese, acıkcası adamlar baya da gulerler halimize ve tabiki de bilgisizligimize de. Neeysssee, zaten Turkiye'de ve hele de resmi bir kurum tarafından yapılmakta olan bir yer ise; bu tur isler maalesef boyle, kısaca nerede, hangi boy ve egimde ve ne sekilde kayak yapılması gerektigine, neticede uzmanlar degil de, bu tur konulardan tumuyle bihaber olan ve uzmanlara da surekli kulak tıkayan yoneticiler karar veriyor, bu tip yoneticiler, nedense kendi gozlerinin yiyebilecegi egim ve boylara, yine nedense ve sadece kendileri karar veriyor ve hah iste bu simdi oldu diyorlar, hemde bu sporla zerre kadar alakaları olmadıgı halde, yani bu sapsal durum da, zaten bizim oryantalligimizin de bir geregi tabiki de. Hani Allah akıl fikir versin diyecegim ama, maalesef ve genelde bu tip yonetici kafası pek de degismiyor ulkemizde ve bunların sayısı da cok, hatta belki de giderek cogalıyorlar. Her neyse ve adamlar en azından bir ise baslamıslar, belki zamanla bu isi ve eksikliklerini de ogrenir ve bu yeri de giderek buyutur, belli ve yeterli boyutlara da getirirler diyelim ve dileyelim, yani hic yoktan iyi sayılır, ama tabiki de sadece baslangıc adına, hayırlı ve ugurlu olsun. Saygı ve sevgiyle. Oner Govsa | Oner bey Akdağ sizin bahsettiğiniz gibi Alplerin alçak bölgelerindeki yerlere pek benzemiyor.Geçen sene Samsuna gittiğimde dağa çıktım.Ben çıktığımda ciddi bir lodos vardı ve telesiyejler kapalıydı. Ben böyle bir duruma hazırlıklı gittim ve yanımda gerekli ekipmanları almıştım. Telesiyejin bitiş noktasına tırmandıktan sonra çıkılacak daha birçok zirvenin olduğunu gördüm. Sabah 8den güneş batana çıkar Akdağlarda kaydım. Eğim fazla, bolkar o kadar rüzgar olmasına rağmen belime kadar ve çok yumuşaktı. Harika bir doğası var. Yüksek dağ koşulları var. Akdağın pisti kesinlikle yanlış yere açılmış. Hem rüzgara açık bir yer hemde dediğiniz gibi eğim az. Ancak doğru ekipmanlarla yapılacak ski touringle müthiş backcountry kayma imkanı var. Zamanla dağın diğer taraflarına da gidilirse gerçekten güzel yamaçları bulurlar ve Türkiye güzel bir merkez kazanır. Ancak şuan teknik imkanları yeterli olmayabilir bir fikrim yok. Doğru yatırımlarla güzel bir yer yapabilirler. Onlar yapana kadar da biz backcountrynin tadını çıkarırız  |
|
| |