26 July 2010, 22:59
|
#9 (permalink)
|
Üyelik tarihi: Nov 2009 Nerden: izmir karsıyaka dogumlu ve halen de burada yasıyorum
| sygnylmz´isimli üyeden Alıntı
Bununla ilgili bir olay okumuştum. 1800'lerde bir yanardağ patlaması sonucu Kuzey Amerika ve Kuzey Avrupa'da yaz hiç yaşanmamış. Haziran ayında 30 cm kar olduğu falan söyleniyor. | Selam Saygın'cım; Ben bu yazımda, yanardaglara ve onların size aynen de katıldıgım genel meteorolojik etkilerine de ve cok eski donemlere de girmeden, sadece ve sadece gecen sezonla ilgili bir acıklama yapmak istedim. Fakat benim gecen mevsimle ilgili bu simdiki en son yazım; maalesef cok gecikti ama acıklanan verileri ancak aldım da ondan ve bu veriler de maalesef gecen hafta acıklandı, muhtemelen sizler de gecen hafta acıklanan bu verilerden sanırım haberdar olmussunuzdur, soyle ki; Bildiginiz gibi gecen hafta gazetelerde de yer aldıgı sekliyle, 2010 yılının Ocak ile Haziran dahil arasındaki ilk 6 aylık donemi, Amerikan meteoroloji ajansı tarafından vede global boyut ve olcekte, sayet yanlıs hatırlamıyorsam son 170 yılın en sıcak 6 aylık bir donemi seklinde gerceklesmis ve bu aynı donem, daha ziyade bir El Nino agrılıklı bir donem seklinde yasanmıs ( sayet gecen yıla ait bu El Nino dogru ise, maalesef bu El Nino donemi 14 ( 12 ) ay ile 22 ( 18 ) ay arası gibi surmekte ) ve dahası da, bu olusum tum dunyayı da, global boyutta ve genelde bu sekliyle etkilemis. Oysa bizim klimatologlar, meteorologlar ve meteoroloji muhendisleri dostlarımız, uzman ve hocalarımız, en azından 2010 yılının ilk 3 ayını veya ilk 4 ayını, genelde ve sadece NAO'ya baglamıslardı. Acıkcası Amerikan meteoroloji ajansının benim aklımda kalan acıklaması, genelde ve kısaca bu sekilde, ama sanırım sizler bunun detaylarını cok daha net bir sekilde arastırıp ve cok daha detaylıca da yazabilirsiniz. Bence bu onumuzdeki donem adına, bu onemli konunun mutlaka ve simdiden arastırılmasında ve detaylıca ogrenilmesinde de fayda olabilir. Saygı, sevgi, en icten selamlarımla ve ayrıca onumuzdeki sezonun da cok guzel gecmesi dilegi vede temennisiyle. Oner Govsa |
Konu Oner Govsa tarafından (26 July 2010 Saat 23:09 ) değiştirilmiştir..
|
| |