Tekil Mesaj gösterimi
Alt 17 April 2010, 01:26   #1 (permalink)
Mert

Mert

Durum: Cheerful
Bulgaristan / Smolyan / Pamporovo

2 sene önce plodive gıtttım. ordanda bır gunluk ziyaret etmıştim. plodivden yaklasık 2-2bucuk saatlık ulaşım ile dağa ulaştık.(bilen bırı daha kısa surede ulaşabılır) 1650 metrede bır kayakmerkezi.

Araba ıle gıtmenız için arac için triptik mı ne ole bı belge almanız gerekıyor. Ayrıca bıde sıgorta yaptırmanız gerekıyor.

Kapıdan gecıs ıcın bulgarıstan vızesı gerekıyor. Ancak schengen vizesı ıle de gırebılıyorsun. Ancak schengen ıle gırdıgın zaman aynı kapıdan cıkmaman gerekıyor. Bızde onun ıcın donus yolunda once yunanıstana gectık. Ordanda turkıyeye donus yaptık.yolumuz max 30 dk uzadı.(yol uzerınde kesınlıkle edırnede mola verıp Tava ciğer yemek şartJ)

Dağ yolu ne bakımlı ne bakımsız ıdı. Bulgarıstanda seyahat ederken cok dıkkatlı olunması gerekıyor. Uzerıne polıs kıyafetı gıymıs kısıler sızı durdurup paranızı calabılır. Onun ıcın arabası olmayan hıc bır polıse durmayın dıye bızı ogutledıler. Nıtekım ole yaptık

Yılın 150 gunu kar bulunan bır kayak merkezı ımıs. Ortalama kar kalınlıgı 140 cm ımıs. Snowboardunuz veya kayak malzemenız yok ıse sıze tavısyem ıstanbuldan ayarlayıp gıtmenız. Nıtekım orda kıraladıkları malzemeler hıc iç açıcı degıldı.

Kaydıgım sure boyunca kar kalıtesı gayet ıyıydı. Pistlerin uzunluğu tatmın edıcı ıdı. Fakat ara ara duzlukler bazen can sıkıcı olabılıyor. Ancak sonradan kesfettıgımız bı kac pıst bızı daha cok eglendırdı.(11-12-5 in oldugu yerler)

fakattttttttttttttt

sadece 1 gun kaydım. acıkcası hıc begenmedım.sebebı ıse dağ ınanılmaz bakımsız. sankı terkedılmıs bır dag ve telesıyejlerı ruhlar ısletıyor gibi. nerdeyse butun lıftler calışıyordu ama cok eski idi.
cok kotu planlanmıs bır dag. hatta plan yapıldıgından suphelıyım.

Skipass fiyatları cok makul fıyatlar ıdı. Hatta bır arkadasımızın board kıraladıgı yerler muhabettı ılelettık. Onlarda bıze kendı sezonluk skıpassını normal gunluk skıpassın yarı fıyatına kıraladı.

Dağda yemek yemedık ama bulgarıstanda yemek yemek çok bereketli. Adını hatırlayamadıgım fakat plodivde dinozor konseptı olan bır bar-restaurant yerde çatlayana kadar et yediğimizde bile 4 kişi 40-45tl arası bır hesap ödedik.

Ekte seyahat sırasında cektıgım bır kac fotoyu ve pamporovo ıle ılgılı pıst harıtasını bulabılırsınız.

Eklenen Dosyalar
Bulgaristan / Smolyan / Pamporovo-1jpg Bulgaristan / Smolyan / Pamporovo-pistlerjpg Bulgaristan / Smolyan / Pamporovo-dsc01872jpg Bulgaristan / Smolyan / Pamporovo-dsc01877jpg Bulgaristan / Smolyan / Pamporovo-dsc01893jpg

Mert GÖZÜKÜÇÜK
Mert isimli Üye şimdilik offline konumundadır