Üyelik tarihi: Nov 2009 Nerden: izmir karsıyaka dogumlu ve halen de burada yasıyorum
| Bozdag konusunda; acaba nicin cok daha dikkatli davranmak, dikkatlice konusmak ve cok daha dikkatlice yazmak zorundayız hk: [QUOTE=emreksk;116664]Öner Bey,sanirim soylediklerimi yanlis anladiniz moral bozuklugu ile izmire geri dondum ifadesinin neresi karalamadir anlayamiyorum, Selam Emre kardesim;
Bozdag'ı sahipleneceginizi biliyorum ve zaten biz İzmir'lilere de bu yakısır. Ancak bizler; bu gune kadar Bozdag konusunda ve ustelik de surekli oyle tuhaflıklar ve karalamalar yasadık ki, adeta sasırdık kaldık, hani bunlar neredeyse kitap olur ve bu pek cok tuhalıklar da, pek cok kimseyi de soke edecek cinsten de yani. Dolayısıyla ve bu tur tecrubelerime de dayanarak acıkca sunları soyleyebilir ki; bizler asla farkına varamadan ve tamamen iyi niyetle yapsak bile, bu tur camur atmaya hevesli olanlar, bizlerden gelebilecek bir takım haberleri hemen carpıtmak ve Bozdag aleyhine kullanmak icin hazır beklemekteler ve o sebeple de, iste bu tiplerin tuzaklarına hem kendimizi ve ozellikle de hem Bozdag'ı dusurmemek adına, cok daha dikkatli davranmak zorundayız.
Ornegin sizin orada yazdıgınız ve Bozdag'a yagmur yagıyordu sozu, elbette ki bir mesaj icermekteydi, zaten bunun aksi de dusunulemez, oyle degil mi ? iste bu mesaj sonucunda ve bu muhalif tipler, hemen ve muhtemelen de, iste bakın gordunuz mu, Bozdag'a kar degil de, yagmur yagar seklinde carpıtılarak Bozdag'ı karalayabilme imkanına kavusabileceklerini dahi, her daim hesap etmek zorundayız.
Bakın size cok acık bir sey soyleyim, bence İzmir'in esas resmi kesimi; Bozdag'a ve hala, hic mi hic sıcak bakmıyor ve bu Bozdag'dan biran once kurtulmanın surekli planları da ve hala yapılmaktadır ve bu kesindir, bilmem anlatabildim mi ? İste o sebeple, Bozdag konusunda cok, ama cok dikkatli olmalıyız ve sunu da acıkca bilmeliyizi ki; Bozdag, resmi kesim tarafından asla desteklenmiyor ve tumuyle gereksiz bir yuk gibi goruluyor ve iste bu sebeple de, yeni kurulmaya calısılan ve o nedenle de projesi tam reailze edilmemis ve teknik alt yapısı da cok eksik olan bu Bozdag'a tek bir kurus bile yatırım yapılmıyor ve bu da kesindir.
Ayrıca size ve yine bu konuda, cok daha tuhaf bir ornek daha vereyim, soyle ki, Birkac yıl once ve bir İzmir İl genel meclisi sayın baskanı Ege TV'ye ve Bozdag kayak merkezinin konusuldugu bir ozel roportaj icin cıktı yada cıkarıldı ve o sıra tum Turkiye'deki ve belki de yuzbinlerce kisinin izledigi o canlı yayın sırasında, o sayın zat, Bozdag kayak merkezine kar yagmadıgını soyledi ve ben bunu gozlerimle gordum ve kulaklarımla da duydum ve hayretler icinde kaldım vede cok irkildim. Anlatabildim mi acaba ? Ondan sonra da ve iste artık bu gunlerde ve yine aynı İl genel meclisi, bir muddet once ve yerden yere vurdugu ve kar yagmadını da televizyonlardan bile ilan etimis oldugu bir yer olan Bozdag'a, bu kez de yeni bir kiracı ve isletmeci arıyor, hayret ki, ne hayret, bu cok tuhaf ve tamamen de ters durum, acaba sizce de oyle degil mi ? Ve ustelik bu tur tuhaf ornekler, maalesef sadece bununla da sınırlı kalmıyor. İste ben ondan; bu tur detaylara cok daha dikkat kesiliyorum ve elbette ki vede haklı olarak uyarmak geregini duyuyorum.
İnanın ki; Bozdag'ı yasatabilmek adına ve hatta neredeyse kavga boyutuna yakın oyle tuhaf tartısmalar yasandı ki, bunları Valilerimden sayın Kutlu Aktas, sayın Huseyin Ogutcen ve sayın Yusuf Ziya Goksu ve o sıra Vali yardımcım olan ve onceki Igdır valisi sayın Dr Mustafa Tamer cok iyi biliyorlar. Yani Bozdag; bu gun orada buyumeye acık bir sekilde ve hala yasamaya calısır bir durumdaysa, bu hic de kolay olmadı, hatta cok ama cok zor oldu. Yani; bu zorlukların, bu derecede olacagını sayet bilseydim, acıkcası bu ise hicbir sekilde kalkısmaz vede asla karısmazdım.
Dahası ve ayrı bir gercek de su ki; bu tur cok teknik konulardaki acıklamalar, zaten bu isi vede bu dagı cok iyi bilen, cok yetkin vede ciddi bir uzman tarafından yapılması gerekiyor, aksi halde kas yapılırken, iste boyle goz de cıkabiliyor, ama ve herseye ragmen maalesef bu kisiler de, kendilerini her konuda uzman gormekte ve oyle de sunmakta ve belki de bu durum, Turkiye'ye ozgu patalojik bir tuhaflıktır. Artık ve herhalde anlasılmıs olmalıyım ve acıkcası sizden de, bu konuda hem ciddi destek ve hem de cok dikkat rica ediyorum.
Saygılarımla ve Bozdag'ın da, dikkatlice ve inatla korunması vede desteklenmesi dilegiyle. Cunku bu dag, henuz buyumeye calısan ve parlak bir gelecegi de olabilen cok degerli bir cocuk, iste o nedenle de, onem ve oncelikle korunması ve inatla da desteklenmesi gerekiyor.
Oner Govsa |